Új Pizza versenyünknek (World Pizza Championship Selections – Hungary), ami egyben egy előválogató. Itt a szakma hazai és környező országok versenyzői mérik össze tudásokat. Az, hogy versenyzők toborzásában kérünk e segítséget pontosan még nem tudjuk. Pár héten belül kiderül.
A pizza versenyban olaszországi partnereink a Pizza e Pasta Italiana fog segíteni.
Az egyedülálló és népszerű rendezvénykínálatunk részeként tervezzük, hogy neves sztárszakácsokat mutatunk be, köztük televíziós és világbajnok gasztronómiai szakértőket, világbajnokokat, valamint más befolyásos személyiségeket, hogy csak néhányat említsünk. A show során a résztvevőknek lehetőségük lesz a pizzák széles választékával megismerkedni és megkóstolni.
Idén első alkalommal rendezik meg a Pizza Világbajnokság magyarországi selejtezőjét, lehetőséget adva a magyar és a környező országokból érkező lelkes pizzaszakácsok megmérettetésére. A győztes biztosan ott lehet a 2025. évi Pármai világbajnokságon, ahol személyesen találkozhat Graziano Bertuzzo Olaszország leghíresebb pizzamesterével, aki a kemencéknél fog zsűrizni!
A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) partnerségével meghirdette a nyolcadik Közétkeztetési Szakácsversenyét, a KÖSZ 2023-2024-et a közétkeztetésben dolgozóknak, a fenntartható közétkeztetés jegyében, változatlan mottókkal: „Az út a cél!”„Itt mindenki nyertes!”
A verseny céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése, minőségének javítása, fejlesztése, a fenntartható közétkeztetés támogatása, a heti egy húsmentes nap kampány megismertetése, az étkezési kultúra fejlesztése, a hazai friss alapanyagok felhasználásának bemutatása, és a versenyre nevezők, valamint a versenyt látogatók szakmai továbbképzése.
A verseny háziasszonya a könyvei, receptjei kapcsán méltán népszerű Mautner Zsófia lesz.
Minden nap 4 csapat versenyez.
időpontok 2024.03.05. 2024.03.06. 2023.03.07. kezdés: 8 .00 h tálalás 12.00 h közönség kóstoltatás 12.30 h Bakonyi Betyárok csapat Veszprém Hungast Budapest csapat Hetes Generál csapat Nyíregyháza kezdés: 8.30 h tálalás 12.30 h közönség kóstoltatás 13.00 h KDK csapat Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa 2. Agglomeráció csapat Büntetésvégrehajtás Hungast Bakony csapat Hungast Veszprém kezdés: 9.00 h tálalás 13.00 h közönség kóstoltatás 13.30 h La Badella csapat Büntetésvégrehajtás Főváros Delirest Szeged csapat Szeged Pick Delires Savaria csapat Delirest Szombathely kezdés: 9.30 h tálalás 13.30 h közönség kóstoltatás 14.00 h Balassa Team csapat Balassa János Kórház Szekszárd Prizma Junior Budapest csapat Vácziak csapat Büntetésvégrehajtás VácA 2022-2025-ös időszakban újra világkörüli útjára indult a Gelato Festival World Masters. A Carpigiani és a Sigep-Italian Exhibition Group partnerekkel közösen szervezett versenyen a világ legjobb fagylaltját keresik ismét. Három versenyboxban folyamatosan készülnek majd a fagylaltok. A fagyasztás után következik a zsűrizés, ami nyilvános. A fagylaltkészítőknek kell egy percen belül bemutatni a zsűri részére az elkészített fagylaltot, elmesélni a történetét, a felhasznált alapanyagokat, megpróbálni „eladni” a terméket.
A nyertes fagylaltmesterek továbbjutnak a 2024-ben Bolognaban megrendezendő Gelato Festival Magyar Döntőjére, ahol a kilenc versenyző közül majd a legjobb kettő jut tovább a világdöntőre és képviselhetik Magyarországot az 5 kontinens legjobb fagylalt ízeit kereső világbajnokságon.
Programterv:
A verseny bírói:
– Fodor Sándor – a budapesti Habcsók Cukrászda tulajdonosa – aki az idén harmadik helyezett Gelato World Cup magyar csapat tagja volt, továbbá a 2021-es Magyarország Tortája nyertese, „Napraforgó” nevű tortájával.
– Szűcs Árpád – cukrász chéf – többször Világbajnok, 12 éve dolgozik a Four Seasons különböző szállodáiban (Budapest, Milánó, London, Prága) Cukrász Chefként. 2018-ban a Boiron oktató chefei közé választották.
– Juhos József – cukrász chéf – olyan helyeket vezett, mint a Gerbeaud és a Boscolo Hotel cukrászatai, Pataki cukrászda műhely, valamint Sug’art by Juhos Joci vezetője.
A program főszervezője: Bulfoni Kft./Gelato Festival World Masters, Carpigiani
SIRHA Budapest és a Trade magazin közös szervezésében 2024-en ismét megrendezésre kerül az Innovációs termékverseny! A verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse. Mint ahogy a SIRHA Budapest kiállítás is nemzetközi, az innovációs verseny is az, így a külföldi kiállítók egyaránt pályázhatnak!
A versenyre olyan kiállítók pályázhattak, akik jelen lesznek a SIRHA Budapest 2024-en, valamint terméket vagy szolgáltatást vezett be a piacra 2022. január 16. és 2024. január 31. között.
Az ünnepélyes díjátadóra 2024. március 5-én kerül sor, ahol az 5 kategória győztesét közösen ünnepelhetjük!
Előadások:
1. 14.05 – 14.25 Pincérblokktól a szoftverig – NTAK és adatok a vendéglátásban
Szántó Krisztina NTAK osztályvezető, Magyar Turisztikai Ügynökség
2.14.25 – 14.45 A DRS rendszer bevezetése és az első hónapok tapasztalatai
Szabó Szilvia Gyártói felelősségi rendszerek vezető, MOHU
MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.
3. 14.45 – 15. 05 Miért éppen thaiföldi munkaerő a vendéglátásban? Tapasztalatok és érvek
Görög Rudolf tulajdonos, Work & Smile Kft.
4. 15.05 – 15.25 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységének bemutatása,
duális képzés a turizmus – vendéglátás ágazatban
Varga Zoltán szakképzési vezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
5. 15.25 – 16.05 Hullámvasút a vendéglátásban – megéri előre ülni! – kerekasztal beszélgetés
Résztvevők:
Csapody Balázs – tulajdonos, ügyvezető, Gastrogold Kft.
Kőrössy Zoltán – Eventrend Group, alapító partner, ügyvezető igazgató
Semsei Rudolf – tulajdonos, VakVarjú Éttermek, Dobay Cukrászdák, Budapest Party Service
Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:
https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/mvi/
Menza volt, van, és milyen lesz? címmel kerekasztal beszélgetés zajlik, amivel párhuzamosan a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban jelenleg is megtekinthető „Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben”című időszaki kiállítás legfontosabb tablóit (14 db) is bemutatjuk.
Kovácsné Báti Anikó néprajzkutató indító előadása az MTA BTK Néprajztudományi Intézete és az OGYÉI közös kutatását és a kiállítást mutatja be, eddig kevésbé figyelembe vett nézőpontokból.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Dávid-Dobos Zsófia vezető dietetikus – Hungast csoport, a KÖZSZÖV táplálkozás-egészségügyért és dietetikáért felelős alelnöke
Hatolkai Máté cégvezető Kalória Kft Gödöllő,
Dr. Habil. Forgács Attila gasztropszichológus, egyetemi tanár, PhD,
Dr. Habil Lugasi Andrea BGE dékán, főiskolai tanár, PhD,
Víghné Sági Katalin dietetikus a Budafoki Reformátor Curlina Kft ügyvezetője
Zentai Andra főosztályvezető NNGYK,
Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke.
A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) partnerségével meghirdette a nyolcadik Közétkeztetési Szakácsversenyét, a KÖSZ 2023-2024-et a közétkeztetésben dolgozóknak, a fenntartható közétkeztetés jegyében, változatlan mottókkal: „Az út a cél!”„Itt mindenki nyertes!”
A verseny céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése, minőségének javítása, fejlesztése, a fenntartható közétkeztetés támogatása, a heti egy húsmentes nap kampány megismertetése, az étkezési kultúra fejlesztése, a hazai friss alapanyagok felhasználásának bemutatása, és a versenyre nevezők, valamint a versenyt látogatók szakmai továbbképzése.
A verseny háziasszonya a könyvei, receptjei kapcsán méltán népszerű Mautner Zsófia lesz.
Minden nap 4 csapat versenyez.
időpontok 2024.03.05. 2024.03.06. 2023.03.07. kezdés: 8 .00 h tálalás 12.00 h közönség kóstoltatás 12.30 h Bakonyi Betyárok csapat Veszprém Hungast Budapest csapat Hetes Generál csapat Nyíregyháza kezdés: 8.30 h tálalás 12.30 h közönség kóstoltatás 13.00 h KDK csapat Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa 2. Agglomeráció csapat Büntetésvégrehajtás Hungast Bakony csapat Hungast Veszprém kezdés: 9.00 h tálalás 13.00 h közönség kóstoltatás 13.30 h La Badella csapat Büntetésvégrehajtás Főváros Delirest Szeged csapat Szeged Pick Delires Savaria csapat Delirest Szombathely kezdés: 9.30 h tálalás 13.30 h közönség kóstoltatás 14.00 h Balassa Team csapat Balassa János Kórház Szekszárd Prizma Junior Budapest csapat Vácziak csapat Büntetésvégrehajtás Vác
Játékos és kreatív fagylalt verseny, ami magyar és olasz cukrász-, fagylaltmesterek mentorálásával, vezetésével történik, de a főszereplők a cukrász tanulók. A program elsődleges célja az edukáció, a fiatalokkal megismertetni a fagylaltkészítés rejtelmeit, de emellett a szórakoztatás, a játékosság is nagyon fontos része a programnak.
Hat profi csapatkapitány – négy magyar és kettő olasz mester – vezetéséével hat különböző szakiskola diákjai vesznek részt az egésznapos megmérettetésben.
Délelőtt versenyző iskolai csapatok:
Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, Vác
Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum, Győr
Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, Budapest
Délután versenyző iskolai csapatok:
Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, Békéscsaba
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum, Nyíregyháza
Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola, Mórahalom
Programterv:
10:00 – 12:00 óra között az első három csapat elkészíti a „mystery box”-ban (meglepetés dobozban) található, arany fokozatú szponzorok meglepetés alapanyagaiból a versenyfagylaltjaikat, egy tejes és egy gyümölcsfagylaltot. A szükséges további alapanyagokat a Fagylat Aréna területén kialakított piactéren és a támogatók standjain tudják beszerezni a versenyzők.
12:00 – 12:30 óra között zsűrizés és az elkészült fagylaltok kóstoltatása
13:00 – 13:30 fagylaltkóstoló és bemutató: Fazekas Ádám világbajnok „Frutta di Pistacchio” fagylaltja
14:00 – 16:00 óra között a második három csapat elkészíti a „mystery box”-ban (meglepetés dobozban) található, arany fokozatú szponzorok meglepetés alapanyagaiból a versenyfagylaltjaikat, egy tejes és egy gyümölcsfagylaltot. A szükséges további alapanyagokat a Fagylat Aréna területén kialakított piactéren és a támogatók standjain tudják beszerezni a versenyzők.
16:00 – 16:30 óra között zsűrizés és az elkészült fagylaltok kóstoltatása
16:30 – 17:00 óra között a Gelato Wolrd Cup 2024. világbajnoki bronzérmes magyar csapat fagylaltkóstolója
17:00 – 18:00 között eredményhirdetés
AZ ESEMÉNY TÁMOGATÓI:
Arany fokozatú támogatók:
Ezüst fokozatú támogató:
Bronz fokozatú támogatók:
A program főszervezője: Magyar Cukrász Ipartestület/Hungexpo Zrt.
Műsorvezető:
Harsányi Levente
Csapatkapitányok:
Zsűritagok
„Töltsünk el egy napot közösen a Coupe du monde de la Pâtisserie – nemzetközi cukrász világbajnokság – hangulatában! “ – T. Nagy Tamás Kft.
11:00-13:00
Interjú Guilherme Guise-zel, a finnországi Hotel Kämp főcukrászával és Boiron márka nagykövettel, Mihályi László cukrászmesterrel, a Mihályi Patisserie alapítójával és a 2009-es lyoni cukrász világbajnokság döntőjének magyar versenyzőjével, Somogyi Renátával, a 2018-as Év fagylaltja készítőjével és a 2024-es Gelato World Cup dobogós magyar csapat kapitányával, továbbá Szücs Árpáddal, a Four Seasons Gresham Palace főcukrászával és Boiron márka nagykövettel. A meghívottak betekintést engednek a nemzetközi versenyek kulissza titkaiba és megosztják velünk, hogy milyen izgalmas fordulatokat tartogathatnak ezek a megmérettetések.
14:00-17:00
Szűcs Árpád és Guilherme Guise cukrász mesterek a Coupe du monde de la Pâtisserie hangulatát megidéző bemutatója izgalmas programokkal tarkítva, ahol a versenyt megidéző keretek között a fezültség fokozása érdekében, időre történik majd a cukrász munkák prezentálása. Az odalátogatók a professzionális cukrászat és látványos show elemek ötvözésének nézhetnek elébe, kóstolási lehetőséggel.
Előadások:
A magyarországi haltermelés környezetbarát módon, alacsony energiafelhasználással és magas színvonalon működik. A hazánkban termelt halhús mentes az antibiotikumoktól, hormonoktól és hozamfokozó szerektől. A tógazdasági haltermelés hozzájárul a természetes biodiverzitás fenntartásához.
Előadó: Fodor Ferenc Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.- Haltermelési igazgató
11:05-11:30: Természetes borok szerepe a borlapokon, előadás kóstolóval (25perc)
Természetes borok szerepe a borlapokon - a poháron túl
Előadó: Varga Norbert Stand Head Sommelier
11:40-12:05 Éttermi trendek, mi zajlik a nagyvilágban és hazánkban (25perc)
Hová tart ma a gasztronómia? Mik az irányok? Valódi gasztronómia a tányérban, vagy inkább színház? Szórakozás vagy élvezet? Vagy mindkettő? Ezekre keressük a választ úgy, hogy közben törekszünk arra, hogy megtaláljuk mi és hogyan alkalmazható hazánkban Budapesten és vidéken. Vagy egyformák az igények? Megpróbáljuk kideríteni interaktív módon együtt, veletek!
Előadó: Harmath Csaba Gasztronómiai szakértő
A programra a szakmai látogatók belépése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/pannon-gasztronomiai-akademia/
Fő témák:
Információk első kézből. A közép- és kelet-európai nyomda- és csomagolási- valamint logisztikai ipar aktuális helyzete a járványhelyzet után és az Orosz – Ukrán, illetve az izraeli helyzet árnyékában.
Fejlesztési perspektívák, fenntarthatóság, együttműködési lehetőségek. A résztvevő országok szakmai szervezeteinek prezentációi alapján.
Kilátások 2030 – milyen lesz a csomagolási ipar 2030-ban? Beleértve a környezetvédelmi aspektusokat, és a körforgásos gazdaság kritériumait.
Magyarországi Kereskedelmi Képviselet Konferenciája a Halal előírásokról és a vezető Halal szabványokról – az élelmiszeripari szereplők részére
Amennyiben egy élelmiszeripari, kozmetikai, gyógyszeripari vagy csomagolástechnikai cég a muszlim piacra kíván közvetetten vagy közvetlenül exportálni, úgy elengedhetetlen feltétel ma már a Halal Tanúsítvány megszerzése.
Manapság azonban egyre nehezebb eligazodni a szabványok, előírások tengerében – különös tekintettel arra, ha vallási előírásról van szó.
Az IIDC konferenciáján minden érdeklődő számára közérthetően elmagyarázzuk a Halal szabványok követelményeit, előírásait, alkalmazásukat, ill. a Halal tanúsító szervezetek akkreditációjának fontosságát is.
Ha Ön is az évről évre egyre dinamikusabban fejlődő muszlim piac felé szeretne nyitni, úgy szíves figyelmébe ajánljuk konferenciánkat!
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a magyarországi Enterprise Europe Network konzorciumvezetője, és a Hungexpo szíves figyelmébe ajánlja a SIRHA BUDAPEST nemzetközi élelmiszeripari partnerkereső eseményt, amely a szakkiállítás ideje alatt és után zajlik hibrid (jelenléti és online) formában.
A rendezvény az Enterprise Europe Network, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat, és az AMC Agrármarketing Centrum közreműködésével valósul meg.
A fórum lehetőséget nyújt az élelmiszeripar és HORECA szektor területén jelenlévő vállalkozások részére, hogy jobban megismerhessék a számukra aktuális iparági sajátosságokat és trendeket, növeljék külpiaci jelenlétüket, és fejlesszék üzletüket.
A B2B ESEMÉNY KIEMELT TÉMÁI:
Élelmiszeripar
Sütőipar, cukrászipar és fagylalt
Konyhatechnológia
Italok (alkoholos és alkoholmentes termékek)
Csomagolás, logisztika, szolgáltatások
Bútor, asztali teríték, szállodaipar
Kávé, bár
Higiénia
Élelmiszeripari gépek
14:00-15:00 Vendéglátás növényi alapokon
Évről-évre gyarapodik a növényi alapon táplálkozók, és ezt az igényt kiszolgáló éttermek és élelmiszergyártók száma. Mekkora az igény a vendégek részéről a vegán ételekre? Mitől lesz finom egy növényi alapú étel? Hogy áll a hazai vendéglátó-, és élelmiszeripar e téren? Mi a helyzet a külföldi országokban? A Felelős Gasztrohős Alapítvány beszélgetésében a fentiek mellett még sok más kérdésre is keresi majd a választ meghívott vendégeivel.
Meghívott vendégek:
Zsolnay Gergely, a The Planteen és a Flow Specialty Cafe executive séfje, okleveles
táplálkozástudományi szakember
Takács György, a Madhouse Bistro tulajdonosa
Tamás István, a Leba Restaurant tulajdonosa
15:15-16:15 Fenntartható vendéglátás a gyakorlatban
Megéri fenntarthatóan működtetni egy éttermet? Érdekli a vendégeket, hogy milyen
környezetbarát lépéseket tesz egy-egy hely? Mitől lesz egyáltalán fenntartható egy
vendéglátóhely? A Felelős Gasztrohős Alapítvány kerekasztal beszélgetésén jó
gyakorlatokon keresztül, nap mint nap a fenntartható vendéglátásért dolgozó szakemberek
válaszolnak a fenti és még sok más kérdésre.
Meghívott vendégek:
Gelencsér Janka és Csillag Richárd, a Lokál47 tulajdonosai
Dr. Debreceni János, a Budapesti Gazdasági Egyetem adjunktusa
Hodik Adrienn - a Natura Hill társtulajdonosa
Fenntartható Közétkeztetés címmel Szőllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző nyitóelőadása után kerekasztal beszélgetés zajlik. Az előző nap szakmai programjához kapcsolódva a ma és a jövő menzája a fenntarthatóság oldaláról kerül terítékre. Kitekintést kapunk a nemzetközi helyzetre, szó lesz a hazai viszonyokról, a halaszthatatlan feladatokról, és lehetőségekről.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) partnerségével meghirdette a nyolcadik Közétkeztetési Szakácsversenyét, a KÖSZ 2023-2024-et a közétkeztetésben dolgozóknak, a fenntartható közétkeztetés jegyében, változatlan mottókkal: „Az út a cél!”„Itt mindenki nyertes!”
A verseny céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése, minőségének javítása, fejlesztése, a fenntartható közétkeztetés támogatása, a heti egy húsmentes nap kampány megismertetése, az étkezési kultúra fejlesztése, a hazai friss alapanyagok felhasználásának bemutatása, és a versenyre nevezők, valamint a versenyt látogatók szakmai továbbképzése.
A verseny háziasszonya a könyvei, receptjei kapcsán méltán népszerű Mautner Zsófia lesz.
Minden nap 4 csapat versenyez.
időpontok 2024.03.05. 2024.03.06. 2023.03.07. kezdés: 8 .00 h tálalás 12.00 h közönség kóstoltatás 12.30 h Bakonyi Betyárok csapat Veszprém Hungast Budapest csapat Hetes Generál csapat Nyíregyháza kezdés: 8.30 h tálalás 12.30 h közönség kóstoltatás 13.00 h KDK csapat Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa 2. Agglomeráció csapat Büntetésvégrehajtás Hungast Bakony csapat Hungast Veszprém kezdés: 9.00 h tálalás 13.00 h közönség kóstoltatás 13.30 h La Badella csapat Büntetésvégrehajtás Főváros Delirest Szeged csapat Szeged Pick Delires Savaria csapat Delirest Szombathely kezdés: 9.30 h tálalás 13.30 h közönség kóstoltatás 14.00 h Balassa Team csapat Balassa János Kórház Szekszárd Prizma Junior Budapest csapat Vácziak csapat Büntetésvégrehajtás VácA 2023-as évben megújult a verseny, egy nemzeti értékekből és Hungarikumokból összeállított alapanyagkosárból kellett a versenyzőknek egy alapanyagot kötelezően felhasználniuk a nevezett tortáknál.
Idén a versenyt a „Szuperélelmiszer” témakörben hirdették meg. Olyan kreatív pályamunkák érkeztek be, amelyek jellegzetes, meghatározó ízeit az alábbi alapanyagkosarakban hazai „szuperélelmiszernek” számító alapanyagok alkotják.Az öt továbbjutó torta kiválasztását a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében tartja a Magyar Cukrász Ipartestület, 2024. március 7-én. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben lesz kiállítva, a versenyzők és a látogatók is megtekinthetik a versenymunkákat.
10:30-10:45 Herczeg Andrea - Megnyitó, Csak a Mentes küldetés
10:45 - 11:35 Kerekasztal beszélgetés
Fenntartható-e hosszú távon egy 100%-ban vegán étterem hazánkban?
Moderátor: Péntek Csaba (Vegan Business Circle alapító)
Résztvevők:
1. Kovács Zoltán tulajdonos, kreatív séf, Napfényes
2. Paál Béla, társtulajdonos, Kis Padlizsán
3. Szeghalmi Anita (a Vegán Kifli tulajdonosa) és
4. Marczin Roland (a Vegan Garden üzletvezetője)
11:40 - 12:30
Kerekasztal beszélgetés
Gluténmentes termék gyártók kihívásai, helyzete hazánkban
Moderátor: Szabolcs Péter (Amurex Kft.)
Résztvevők:
1. Dr. G. Kiss Orsolya ( ügyvezető, Dots diet)
2. Komáromi Gábor (ügyvezető, Paleo Központ)
3. Bori Tamás (külkereskedelmi igazgató, Nagykun 2000 Zrt.)
4. Kovács Martin (Ireks Stamag Kft.)
Program:
10,30 – 11,00 Érkezés, networking
11,00 – 11,15 Köszöntő – Hovánszky László MMSZ HoReCa és Event Tagozat tiszteletbeli elnök és Hermann Zsuzsanna MMSZ Green Club elnök
11,15 - 11,40 Fenntartható gasztronómia – Bősze Ákos, a METRO HoReCa üzletfejlesztési vezetője
11,40 - 11,50 5 kérdés, 5 válasz Dalmadi Júliával, a TransFoodMission tulajdonosával 1.rész: PLANET Business Club regeneratív mezőgazdaság és a vendéglátás kapcsolata – Hodik Tibor, a Natura Hill Zebegény tulajdonosa
11,50 – 12,10 Szektorokon átívelő együttműködés a fenntarthatóságban, best practice – Büki László, a Fenntartható Csomagolásért Egyesület tiszteletbeli elnöke és a Bunzl Magyarország képviselője
12,10 – 12,20 5 kérdés, 5 válasz 2.rész: PLANET Business Club hulladékból érték – Gyalai-Korpos Miklós, a Pilze-Nagy kutatás-fejlesztési vezetője
12,20 – 12,40 Első lépéseink az etikus gasztronómia világában, avagy greenwashing helyett harmóniában a környezettel és a társadalommal – Semsei Rudolf, a VakVarjú Éttermek/Dobay Cukrászda/Budapest Party Service tulajdonosa, a MaReSz Gasztronómiai tagozat vezetője, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke
12,40-13,00 Frissítők
13,00 – 13,10 5 kérdés, 5 válasz 3.rész: PLANET Business Club fenntartható kereskedelmi és HorReCa megoldások – Strasser-Kátai Bernadett, a Real Nature ügyvezetője
13,10-13,45 Zöldülő HoReCa trendek kerekasztala – Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászat tulajdonosa; Várkonyi Beáta, a Danone vállalati kommunikációs igazgató CEE, az MMSZ HoReCa és Event tagozat alelnöke; Göbölös Magdolna, a Castellum Hotel értékesítési és marketingigazgatója
13,45 – 13,55 5 kérdés, 5 válasz 4.rész: PLANET Business Club tudatos fogyasztás – Dr. Tkacsik Márta, a Patikakert alapítója
13,55 - 14,10 SIRHA értékelő – Tihanyi Klára kiállításigazgató
14,10 – 14,30 Zárszó: Kaszás Attila, az MMSZ HoReCa és Event tagozatának elnöke
A KÖSZ 2023-2024 döntő eredményhirdetése, a díjak, különdíjak átadása.
Értékelés: A zsűri összegzett értékelése alapján 90 %-os eredmény felett arany fokozat, 80-89% eredménynél ezüst fokozat 70-79 % között bronz fokozat kerül kiadásra.
Ezen kívül a szervezők, és támogatók különdíjakat adnak ki.
Különdíjat támogatók, intézmények, szakmai civil szervezetek adják.