Cégnév:NTK Ipari-Elektronikai és Kereskedelmi Kft.
Stand:
A pavilon: 306D2
Újdonság rövid neve:AZM40: a világ legkisebb elektronikus gépbiztosági reteszkapcsolója
Újdonság leírása:AZM40: a világ legkisebb elektronikus gépbiztosági reteszkapcsolója a Schmersal-tól
Kicsi - Erős - Sokoldalú

SCHMERSAL a világ legkisebb elektronikus gépbiztosági reteszkapcsolóját fejlesztette ki.
Méretei miatt kapta meg a legkisebb jelzőt, hiszen 119,5x40x20mm-es mérete valóban a legkisebb jelenleg a világon ebben a kategóriában.
A kis méret azonban innovatív megoldásokat rejt magában.
ialakításának köszönhetően a működtetőt 180°-os elhelyezkedésben bárhonnét a reteszbe lehet vezetni, így egyaránt alkalmazható hagyományos felnyíló- vagy toló ajtóknál, ill. speciális kialakítású ferde burkolatoknál is.

Reteszelési ereje a méretének ellent mondóan rendkívül magas, hiszen 2000N erővel képes megtartani a reteszelni kívánt ajtót, burkolatot. Ez az erő nagyobb méretű testvéreit is felülmúlja.
40N maradék erőnek köszönhetően, az ajtó akkor sem nyílik ki magától, amikor a retesz nyitva van.

A ház fém öntvényből és üvegszálas műanyagból készült, ami rendkívül robusztussá teszi ezt az igazán kompakt eszközt. 40mm-es méretének és rögzítési pontjainak köszönhetően rendkívül jól illeszkedi a 40mm-es profilmérethez.

Reteszelés figyelésnél (AZM40Z) a biztonsági kimenet csak akkor lesz aktív, ha a kapcsolóban a retesz lezárt. Ebben az esetben az ajtót nem lehet kinyitni mindaddig, amíg erre külön vezérlő jelet nem adunk az eszköznek.

Működtető figyelést olyan alkalmazásoknál lehet használni, ahol nem feltétlenül szükséges a reteszelés megléte ahhoz, hogy a berendezés üzemelhessen. Ezeknél a kapcsolóknál (AZM40B) elegendő, ha a működtető a helyére kerül. Ekkor a biztonsági kimenetek aktívvá válnak, függetlenül a reteszelés állapotától.

Szimmetrikus kivitel miatt jobbos és balos ajtókhoz is alkalmazható ugyanaz a termék, így gépépítőként, karbantartóként nem kell kétfélét raktáron tartania.

A működtető azonosítása RFID technológiával történik, ami lehetővé teszi az egyedi (magas) kódolást is, megfelelve az ISO 14119 előírásnak.

Az AZM40 bistabil reteszelés elv szerint működik, aminek nagy előnye, hogy áramszünet esetén megtartja az aktuális üzemállapotot. Többek között ettől is lesz igazán biztonságos, hiszen hiába van áramkimaradás, a gép veszélyes része utánfutás esetén sem válik érinthetővé. A bistabil elv további előnye a folyamatosan alacsony energiafogyasztás, mivel a reteszelés csak akkor igényel áramot, ha az ajtót nyitni akarják.

A termék megtekinthető az NTK Ipari-Elektronikai és Kereskedelmi Kft. standján: "A" pavilon 306D2 stand
Kép:0035777945507.jpg